METAL KESİMCİ

B3 Seçmeli Birimi – Şerit Testere ile Kesim | Metal Kesimci (Seviye 3)

**12UY0083-3/B3 Şerit Testere ile Kesim** birimi, metal çubuk, profil ve boruların şerit testere tezgâhı kullanılarak istenen boyut ve toleranslarda kesilmesini kapsar. Bu yöntem, doğruluk ve düzgün kesim gerektiren uygulamalarda endüstride yaygın olarak kullanılmaktadır.

Lonca Belgelendirme ile Tarafsız ve Güvenilir Sınavlar

Lonca Belgelendirme, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş resmi bir belgelendirme kuruluşudur. Şerit testere ile kesim uygulamalarına yönelik yapılan teorik ve performans sınavları, ulusal yeterlilik kriterlerine uygun olarak profesyonel sınav gözetmenleri tarafından yürütülmektedir.

Sınav ve Belgelendirme Süreci

🧠 Teorik Sınav: En az 10 çoktan seçmeli sorudan oluşur. Başarı oranı: %60
🛠 Performans Sınavı: Gerçek iş ortamında yapılır. Kritik adımların tamamı eksiksiz uygulanmalı, genel başarı oranı: %80
📅 Belge Geçerliliği: 5 yıl
🔁 Yenileme: Son 5 yıl içerisinde en az 2 yıl bu alanda çalışıldığını belgelemek ya da uygulama sınavını tekrar geçmek gerekir.

Bu Yeterlilikle Kazanacaklarınız

✅ Şerit testere makinelerinin güvenli kurulumunu yapabilme

✅ Teknik resme göre kesim planı oluşturma ve uygulama

✅ Takım ve fikstürleri uygun şekilde seçme ve kullanma

✅ Kesim sonrası yüzey ve ölçü kontrollerini yapabilme

✅ İSG kurallarına tam uyum ve kalite gerekliliklerine bağlılık

Detaylı bilgi için Lonca Belgelendirme  0532 155 62 12 iletişim numaramızndan bilgi alabilirsiniz..