METAL KESİMCİ

B2 Seçmeli Birimi – Oksi-Gaz ile Kesim | Metal Kesimci (Seviye 3)

**12UY0083-3/B2 Oksi-Gaz ile Kesim** birimi, metal malzemelerin alevle kesilmesine dayanan klasik ve etkili bir kesim yöntemini kapsamaktadır. Oksi-gaz yöntemi; özellikle kalın çelik levhaların kesiminde, bakım ve onarım uygulamalarında sıkça kullanılmaktadır.

Lonca Belgelendirme ile Tarafsız ve Güvenilir Sınavlar

Lonca Belgelendirme, MYK tarafından yetkilendirilmiş resmi bir sınav ve belgelendirme kuruluşudur. B2 birimi kapsamında yapılan teorik ve uygulamalı sınavlar, ulusal yeterliliklere uygun şekilde objektif ve şeffaf olarak yürütülmektedir. Sınavları başarıyla tamamlayan adaylar, MYK onaylı Oksi-Gaz ile Kesim yeterlilik belgesini almaya hak kazanır.

Sınav ve Belgelendirme Yapısı

🧠 Teorik Sınav: En az 10 çoktan seçmeli sorudan oluşur. Başarı oranı: %60
🛠 Performans Sınavı: Gerçek iş ortamında yapılır. Kritik adımlar eksiksiz uygulanmalı ve başarı oranı en az %80 olmalıdır.
📅 Belge Geçerliliği: 5 yıl
🔁 Yenileme: Belge süresi boyunca en az 2 yıl kesim işi yapıldığını belgelemek veya yeniden sınavla güncelleme yapılması gereklidir.

Bu Yeterlilikle Kazanacaklarınız

✅ Oksi-gaz sisteminin kurulumunu ve güvenlik kontrollerini yapabilme

✅ Doğru gaz oranı ve alev ayarlarını yaparak kesim gerçekleştirme

✅ Kalın ve karmaşık parçaları doğru teknikle kesebilme

✅ İSG kurallarına tam uyum ve çevresel etkilerin yönetimi

 

Detaylı bilgi için Lonca Belgelendirme  0532 155 62 12 iletişim numaramızndan bilgi alabilirsiniz..