ALÜMİNYUM

KAYNAKÇISI

Alüminyum Kaynakçısı (Seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi

Endüstri alanında ihtiyaç duyulan çalışanlar arasında alüminyum kaynakçısı önemli bir yere sahiptir. Bu konuda yetişmiş ve kendini geliştirmeyi başarmış olan alüminyum kaynakçıları hemen hemen her alanda kendilerine imkân bulabilmektedir. Alüminyum kaynakçılarının yapmış oldukları iş, iki alüminyum parçayı birleştirmek ve birbirine kaynatmaktır. Bu amaçla zaman zaman farklı dolgu malzemeleri de kullanılabilir. Kaynak yapma işinin dışında, kaynak için kullanılacak malzemenin tertibatından ve korunmasından da alüminyum kaynakçıları sorumludur.
Nasıl Alüminyum Kaynakçısı Olunur?
Alüminyum kaynakçısı olmak için her şeyden önce bu konuda yetkili bir kuruluştan alınmış olan yeterlilik belgesine ihtiyaç vardır. Bir kaynakçı işinde ne kadar başarılı olursa olsun, bu konudaki yeterliliğini bir sınav ile ispat etmeden ve bir belge ibraz etmeden iş görüşmelerinde bu konudaki yeterliliğini kanıtlayamaz. Bu yüzden de alüminyum kaynakçı olmak isteyenlerin mutlaka ilgili sınavlara girmeleri ve bu konuda gerekli olan başarıyı göstererek belgelerini almaları gereklidir. Alüminyum kaynakçısı olmak için girilmesi gereken sınav için MYK ve TÜRKAK tarafından yetkilendirilmiş olan bir kuruma başvuru yapmak ve kayıt yaptırmak gereklidir. Bu kayıt sonrasında düzenlenecek olan sınav iki aşamadan meydana gelmektedir. İlk aşamada bireylerin yazılı bilgilerine başvurulur. Bu sınavın ağırlık derecesi yüzde ellidir. İkinci sınavda da adayın örnek bir parça üzerinde kendisine verilen görevleri yerine getirmesi beklenilir. Yani bu aşama uygulamalı sınav aşamasıdır. Bu aşamayı da başarı ile tamamlayan adaylar, yeterlilik belgesi almaya hak kazanırlar. Bu kurslara katılmak için herhangi bir eğitim şartı bulunmamaktadır.
Herhangi bir iş dalında mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak isteyen kişilerin başvurularını almakla yetkili olan kuruluş, Mesleki Yeterlilik Kurumu olarak adlandırılan MYK’dır. Bu kurum başvuruları doğrudan almak yerine, aracı kurslar vasıtası ile almaktadır. Alınan belgelerin uluslararası standartlara uygunluğunun tescil edilmesi ve yurt içi ile yurtdışı faaliyetlerin akredite edilmesi amacıyla kurulan kuruluş ise Türk Akreditasyon Kurumu olarak adlandırılan TÜRKAK’tır. Bu iki kurum tarafından onaylanmış bir mesleki yeterlilik belgesine sahip olan bireylerin hem yurt içerisinde ve hem de yurt dışında çok sayıda ülkede yeterlilikleri kabul edilmektedir. 
Detaylı bilgi için Lonca Belgelendirme  0532 155 62 12 iletişim numaramızndan bilgi alabilirsiniz..